joi, octombrie 08, 2009

Mi-e poftă

de un Gratin de courgettes aux herbes

ptr.4-6 persoane
50 gr.unt plus încă puţin pentru a se unge tava
4-5 dovlecei subţiri, verzi!
ierburi- eu folosesc cele de Provence
200 gr parmezan
125 ml. iarbă
125 gr.smîntînă
2,3 ouă

se preîncălzeşte cuptorul, se unge tava
într-o tigaie se prajesc în unt rotocoalele de dovlecel 4,5 minute
se scot pe hirtie absorbanta
se aşază în tavă un strat de dovlecel, un strat de parmezan- în varianta non-vegetariană, se poate pune şi un strat de carne tocată şi prăjită în prealabil în ulei cu ceapă şi usturoi-
din nou
se bat ouăle cu smîntîna, laptele, ierburile, sare piper
se ţine la cuptor 35, 40 de minute
se cot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu