marți, octombrie 13, 2009

De ce Klaus Johannis?

Înţeleg, e un om destoinic, potrivit la locul potrivit, sas în oraş săsesc. Simpatic, robust ca nemţii, tînăr ( e născut în 59). Dar premier? De unde pînă unde? De ce? Are legătură cu Herta Muller?
Ce de întrebări mă urmăresc în după-masa aceasta în care la Cluj fulguieşte.

2 comentarii:

  1. Cauta pe net o poza cu Sibiul dinainte de 2000 apoi fa-ti timp si viziteaza-l azi. Ai sa intelegi de ce Klaus Johannis. Stiu ca si Boc era dedicat ca primar orasului Cluj Napoca insa cu Johannis, poate ai sa vezi, e altceva. Prestanta sa e fara asemanare in politica romaneasca, un om care nu poate fi subordonat si care cu greu a si acceptat aceasta functie ce i se ofera acum. Un exemplu despre ce inseamna primarul Sibiului? Ora 9, ma aflam in Piata Mare cu ceva treaba fotografica. Exact atunci cand ceasul din Turnul Sfatului a batut ora fixa a aparut in Piata limuzina Primariei: Johannis venea la munca. Punctualitate inainte de toate! Tot el este principalul artizan al proiectului Sibiu - Capitala Culturala Europeana. Fara el primar Luxemburgul nu ne-ar fi primit niciodata alaturi de ei! Sigur, toti cei de la Bucuresti incearca sa ii ia orice urma de merit pentru tot ce s-a intamplat in dezvoltarea Sibiului insa pe sibieni se pare ca nimeni nu-i clinteste: al doilea mandat si al treilea, prezentul le-a castigat cu scoruri electorale de peste 86% fiind campionul pe Romania. Te invit sa cauti pe net o secventa in care Johannis urca pe scena sa vorbeasca multimii. Vei vedea cat de iubit este de oameni, cata incredere au in el. Si da - e doar un simplu profesor de fizica. Unul care insa nu s-a dat in laturi sa se puna de-a curmezisul si PSD-ului si PDL-ului si daca va fi cazul si PNL-ului. De ce? Pentru ca puterea lui se bazeaza pe simpatia CASTIGATA a oamenilor. Acum Johannis este unica solutie pentru criza adanca in care a intrat tara. El TREBUIE sa fie acolo si sper ca aceasta minune sa se indeplineasca. Cu respect, un sibian sincer!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sînt cnvinsă că e aşa, cunosc hărnicia săsească, mi-am petrecut copilăria, vacanţele, în Codlea, Braşov, iubesc Sibiul. Mă întreb însă dacă o să reziste la presiunea infernală a politicii. Stii, nu mai vreau să mi se distrugă mituri!

    RăspundețiȘtergere