miercuri, octombrie 14, 2009

Bagna cauda

i
iniţial m-am gîndit la o fondue dar mi-a atras atenţia această reţetă, mai ales pentru usturoi, de care se pare că m-am îndrăgostit în ultima vreme. Ce-o fi însemnînd asta nu ştiu, adică dacă oi avea ceva lipsuri în organism, ca la mărar, care se zice că poate compensa anumite dezechilibre hormonale. Acum sunt cu usturoiul, sub formă de mujdei cu iaurt sau în tzatziki, sau pur şi simplu gol. Aşa că mi-a plăcut ideea de sos de usturoi cald, mai ales că la Cluj sînt acum vreo 4 grade.

Deci se ţin căţeii de usturoi în lapte, pînă se inmoaie. Fileurile de anchois se pun în oţet, ca să iasă sarea. Se prăjesc împreună foarte puţin în ulei de măsline şi apoi se fierb încet pînă rezultă o pastă. Această pastă se serveşte în instalaţia de fondue- există acum în nenumărate forme şi modele şi la noi- cu verdeţuri gen tulpină de ţelină, ardei gras, conopidă, napi porceşti, etc.

Ce ziceţi?
e deci un garlic dip a la Corina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu