luni, septembrie 28, 2009

Reţeta de chec

Chec cu gorgonzola, miere şi rozmarin

Ingrediente
200 gr.făină
1 praf de copt
50 gr.unt topit
50 gr.brînză de vacă moale
50 cl. lapte
150 gr. gorgonzola
75 gr.parmezan
3 crenguţe rozmarin
3 linguri miere

Se preîncălzeşte cuptorul la 180grade
Se taie gorgonzola cubuleţe
Rozmarinul de spală, se scot acele de pe crenguţă, se uscă şi se taie mărunt
Se bat albuşele spumă
Se bat cu mixerul în următoarea ordine: galbenuşurile, făina, laptele apoi untul topit, brînza de vacă, parmezanul, rozmarinul, mierea
Se încorporează albuşele
Se ia o formă de chec, se tapeteaza apoi se pune compoziţia în care se lasă să cadă cubuleţele de gorgonzola
Se dă la cuptor 45 de minute

Un comentariu:

  1. vai, ce bun cred ca este checul asta, Corina! dar cate oua cere reteta, asta nu ai specificat....

    RăspundețiȘtergere