joi, septembrie 23, 2010

Traian Basescu trage palme

In mod cert, presedintele nostru are tupeu. De la natura, deprins din experiente de viata, dintr-un soi de instinct al omului care a ajuns si se crede imbatabil. Desigur, are dreptate. Inca 4 ani de presedinte si poate spune orice, daca va mai avea ce spune pentru ca, deocamdata si-a epuizat paleta gindirii:  atac la moguli, turnatori, securisti, mai nou la poporul care nu munceste, cere de la stat, samd. Isi permite sa fie contradictoriu: a avut toate solutiile dar nu le-a putut aplica ( exemplul clar este cel cu autostrada, pe care tot el o considera inutila pentru Romania. Inregistrarile exzista, e inutil sa negam). Aici desigur pare lovit de amnezie: el nu e de vina personal pentru nimic, promisiunile electorale le-au facut doar altii.
Imediat dupa revolutie am lucrat aproape un an ca interpret la prefectura Cluj, in timpul mandatului profesorului Grigore Zanc, un om deosebit, de altfel. Tin minte perfect cum l-am vazut pe Basescu, venit in vizita, batind umil la usa prefectului. Un om marunt, imbracat aiurea, in timp ce la Zanc veneau croitori cu costume deosebite. Vizita lui, de altfel nu prea remarcata, s-a petrecut chiar in timpul unei astfel de probe.
Gindindu-ma azi cum a fost posibil ca un om ca Basescu sa ajunga presedintele tarii mele, am revazut acea scena. Mi-l inchipui pe Zanc probind tantos costumul in fata croitorului in timp ce Basescu vorbea, cerea, in fine, era acolo. Zanc cazuse deja in vanitate. Era cineva in timp ce interlocutorul lui, nu. Si cred ca Basescu a ajuns unde e tocmai pentru ca a eliminat, din start, toate acele lucuri mici, fine, greu de inteles pentru el, care tin de rafinament, eleganta. Nu, lui nu-i trebuie stilist- dovada ca si suvita si-a tuns-o relativ tirziu. Nu, nu-i trebuie costume rafinate. Nu. nu are nevoie de imagine, il doare undeva de felul in care arata, cu atit mai putin de felul in care vorbeste. Unde e Basescu din acest punct de vedere fata de Berlusconi sau Sarkozy? Lucruri care tin de tinuta, acel ceva ce l-a facut pe Kennedy sa fie acel Kennedy de care vorbim toti, si azi.
Dar el stie ca nu are nevoie. Nici nu are nevoie, romanii sint departe de a fi atenti la astfel de lucuri. Imi pare rau poate, doar pentru sotia lui, Maria, cea mai marginalizata si singura sotie de presedinte din istoria Romaniei.
Basescu a mizat pe grosolania romanilor si nu a gresit. Nu il suspectez pe presedinte ca ar juca sah dar trebuie sa recunosc aici ca toate, abolut toate miscarile lui au fost foarte bine gindite. A jucat bine, a urcat fiecare treapta. A ajuns in situatia in care poate trage palme, la propriu si la figurat, oricui.
Ma gindeam intr-o seara. A fost el intr-ajuns de destept sa-si arda dosarul? Chiar nimeni sa nu-l aiba la mina, cu nimic? Nu, Raspunsul l-a dat chiar el, aseara.
Stiti care e?
( un exemplu de miscare: aseara presedintele spune ca el nu l-ar ataca si nu-l va ataca niciodata pe Petre Roman, care i-a deschis usa si l-a indemnat sa zboare. De asemenea remarca despre Mioara Roman, o femeie care stie povesti, extraordinar de bine !:))
Premiez un raspuns bun cu o carte scrisa de unul din profesorii de la Facultatea de Stiinte Politice UBB Cluj.
Multumesc

19 comentarii:

  1. nu ma uit la basescu, n-am cum sa te ajut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un cuplu la restaurant. Vine ospătarul:
    - Ce doriti să serviţi?
    Ea:
    - O frptură mare şi o salată pentru mine şi o salată pentru el.
    După un timp, ospătarul revine:
    - Mai doriţi ceva?
    Ea:
    - O friptură mare pentru mine şi o salată pentru el.
    Ospătarul:
    - Nu vă supăraţi, dar domnul nu consumă decît salată?
    Ea:
    - Păi dacă f**e ca un iepure atunci să mănînce ca un iepure!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lupul o aleargă pe Scufiţa Roşie prin pădure. Ea fuge, fuge, fuge şi, în sfîrşit, ajunge la casa bunicuţei.
    MORALA: Cele mai bune prietene ale unei fete sînt picioarele.
    A doua zi, lupul o aleargă pe Scufiţă prin pădure, o prinde şi o violează.
    MORALA: Şi cele mai bune prietene se pot despărţi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un român şi un ungur în tren. Ungurul întreabă:
    - Nu te supăra, ce scrie pe plăcuţa asta?
    - Păi scrie în româneşte "Nu vă aplecaţi pe geam, pericol de moarte!"
    - Dar mai jos ce scrie?
    - Păi scrie acelaşi lucru, dar în engleză.
    - Dar mai jos?
    - Acelaşi lucru în franceză.
    - Dar în ungureşte de ce nu scrie?
    - Păi voi aveţi voie!

    RăspundețiȘtergere
  5. - Bulă, care este cea mai urîtă soartă a unui cîine?
    - Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ştiţi bancul cu Băsescu? Bă, se scumpesc toate…

    RăspundețiȘtergere
  7. Vrei poante?

    "Ia de la Basescu": Basescu ii da palme lu' mutu... Mutu se tine cat poate sa nu-l scuipe!

    RăspundețiȘtergere
  8. 30 de bărbaţi şi o femeie naufragiază pe o insulă pustie. După 30 de zile, femeia, scîrbită de ce făcea, se sinucide. După alte 30 de zile, bărbaţii, scîrbiţi de ce făceau, o îngroapă. După alte 30 de zile, bărbaţii, scîrbiţi de ce făceau, o dezgroapă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un oltean e condamnat la moarte prin electrocutare. Este aşezat pe scaunul electric şi întrebat care e ultima lui dorinţă. Olteanul răspunde:
    - Să mă ţineţi de mînă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sotia se uita la o emisiune de gatit.
    El: Draga, dar tu habar n-ai sa gatesti....
    Ea: Da' ce, tu nu te uiti la filme porno ??

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare Corina,
    Acum vorbind aproape seroios:

    1. Base are dosar.
    2. Petrica are dosarul Base.
    3. Base stie ce are Petrica.
    4. Petrica vede ca-i balamuc politic si vrea si el sa traiasca din amintirile himenal-politice, ale virginei din anii '90, adica sa pupe si el ceva, daca tot iese cu ciomageala.
    5. Base stie ca Petrica vrea.
    6. Petrica stie ca Base stie ca Petrica vrea.
    7. Deci Base il avertizeaza.

    8. Deci il avertizeaza ceva de genul "Ba Petre, eu te respect pe tine, da'n g'ra mamei tale, stai potolit, ca o-i avea tu dosarul meu, da eu am toata arhiva ta de prostii, de la Mioara, ca tare te-a iubit, ba-i gaozare, iara tu fugisi cu tigananca aia'mputita, bai Petre".

    9. Petre sta linistit in banca lui, altfel "intretinuta"(Miorita) lui Base, vorbeste, apoi vb si procuratura de Revolutie cu si despre Petrica.

    In rest ai pupiu.

    RăspundețiȘtergere
  12. i pupiutu,mariuse.
    oare e asa de complicat?
    cineva sigur stie unde e sau a fost dosaru lu asta micu.
    nici el nu banuieste de unde i se va trage, minca-l-ar mama pe el.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Corina, tot eu te deranjez, baiatul ala pe blogul Simonei Tache, ala antipatic si cu ochelari, pot sa zic si eu ceva de suparare la tine pe blog? Pls.

    SOACRA-MEA II O CURVA, mama ei de babeta interspatiala.

    RăspundețiȘtergere
  14. PS.PS Acum poti sa-i zici lui pupi'n Delia, ca si noi am intrat la tine pe blog si am tipat isterici despre soacrele noastre. Asa ca da'i in continuare cu base de pamant.

    RăspundețiȘtergere
  15. ha? daca e vorba de soacre, nu va jenati, bagati mare aici.
    e tare interesant.

    RăspundețiȘtergere