sâmbătă, noiembrie 14, 2009

Diferenta intre doi mateloti: Chirac si basescu

vazut de aici, Basescu pare o marioneta ridicola
nu are nicio scoala, in afara de cea de marinar, e lipsit de viziune de sarm de barbatie adevarata-se vede dupa cum isi impinge nevasta, pauvre creature, tinind-o de brat cit de mult "iubeste" femeile...
dar aflu aici ca si Jacques Chirac, cel iubit azi de 75% de francezi, a fost ajutor de comandant de nava, la 18 ani, pe un cargoul "Capitaine st Martin", ce transporta carbune, spre Dunkerque, la sfirsitul anilor 40.
Face razboiul algerian, tara de care va fi mereu indragostit dar si de cultura asiatica...
dar: face SciencePo, la Paris, face l'Ena, Harvard Business School in 1953, face scoala politica linga Georges Pompidou si de Gaulle- se relateaza episodul in care afla ca este ales, in 1967, in timp ce minca o choucroute la Clermont-Ferrand; suna telefonul si apoi, ca in reclama :" c'est le general de Gaulle!". Urmeaza una din cele mai lungi cariere de ministru: la 34 de ani e deci ales cel mai tinar ministru, secretar de stat, pozitie in care il vor gasi evenimentele din 68.
Primar al Parisului, presedinte, el este cel pe care ar trebui sa-l avem in vedere atunci cind vorbim de un animal politic, nu un ilustru amarit agresiv ca Basescu.
si da, a avut si el partea lui de tristete: una din fete a avut o teribila depresie in urma careia...
nici nu vreau sa ma gindesc la vreo comparatie intre fetele lui si idioatele lui Basescu...
nu va e de ajuns
JOS BASESCU!
Jacques Chirac, "Chaque pas doit etre un but", ed.Niles, 2009, 500 pagini, 21 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu